SAAM*

Algemene Gegevens SAAM*

OBS de Tuimelaar is onderdeel van SAAM*. SAAM* wordt gevormd door 28 scholen, ruim 6.600 kinderen en zo’n 650 collega’s. In onze Strategische uitgangspunten is het kind onze leidraad én is ieder kind onze opdracht. Onderwijs maak je samen met kinderen, ouders en collega’s. We doen actief mee in de maatschappij en zijn oprecht nieuwsgierig naar anderen. Elke school heeft zijn eigen verbinding met de wijk of het dorp. Iedereen is verantwoordelijk voor de hele school. Zo willen wij leren en werken.

We staan voor kind, onderwijs én kwaliteit. Bij ons mag je zijn wie je bent. We zijn wat we zeggen en zien elkaar. We maken geen onderscheid tussen kinderen, ouders, collega’s, directeuren en collega’s van bestuur. De mens staat centraal en niet de functie.

We maken ruimte voor ontdekken, maken, leren, onderzoek en vakmanschap. We zijn nieuwsgierig en blijven ons ontwikkelen, individueel én collectief. We durven te twijfelen en maken keuzes.

We stralen en schitteren en zijn trots op onszelf. We hebben het lef veranderingen aan te gaan, grenzen te verleggen en grenzen te stellen. We zien uit naar de toekomst en hebben plezier in ons werk.

Ons onderwijs deugt. Wij zijn SAAM*

Download SAAM Strategische Uitgangspunten

Bevoegd Gezag SAAM* = College van Bestuur = Collega van Bestuur

Edith van Montfort
Nelson Mandelaboulevard 2

5342 CZ Oss

algemeen@saamscholen.nl

Ons Onderwijs

The common principles van the coalition of Essential Schools geven ons inspiratie en gebruiken wij als spiegel voor de kwaliteit van het onderwijs bij SAAM* scholen. Het werken met deze principes geeft verbinding tussen de scholen en geeft ons samen de mogelijkheid om normen te maken bij onderwijskwaliteit.

SAAM-CES-Principes

We hebben hoge verwachtingen. We zijn met al onze collega’s betrokken bij de resultaten van de school. We zijn trots op wat we bereiken. We laten zien waar we voor staan en waar we goed in zijn. SAAM* scholen kijken kritisch bij elkaar in de keuken. Dat doen we bijvoorbeeld met interne audits; een soort eigen inspectiebezoek. Collega’s van andere SAAM* scholen komen dan bekijken of we realiseren wat we voor ogen hebben. Doen we de goede dingen? Doen we deze goed? En is dat voor anderen meetbaar, merkbaar of zichtbaar?

We zijn transparant over wat goed gaat, wat beter kan en wat nog ontwikkeling behoeft. Alles is te lezen in onze factsheets op onze website. Daarnaast is informatie over alle scholen in Nederland te vinden op de website:

www.scholenopdekaart.nl

Schoolwebsite door SchouderCom