Tuimelaar is Klassewerkplek
23 maart

Kijk eens hoe mooi dit nieuws. De Tuimelaar is Klassewerkplek 2023 geworden! Onderstaande schuingedrukte tekst kwam recent via de schoolmail binnen:

Van harte gefeliciteerd met jullie uitverkiezing tot Klassewerkplek 2023. OBS De Tuimelaar voldeed aan alle eisen rondom werkgeluk en daarmee laten jullie zien het behoud van onderwijsprofessionals op een hoog niveau te hebben! 

Maar wat houdt dit nu in, het binnenhalen van de titel 'Klassewerkplek'?
Nou, dit:

Minder uitstroom en uitval
Scholen die hoog scoren op werkgeluk hebben een aanzienlijk lager verloop van personeel, en ook het ziekteverzuim is lager.

Beter onderwijs
Op scholen die hoog scoren op werkgeluk, werken leerkrachten die goed in hun vel zitten. Doordat deze leerkrachten rust en structuur kunnen bieden aan leerlingen, gaan leerlingen beter presteren.


Meer kandidaten

Scholen die te boek staan als goede werkgever met veel werkgeluk, hebben veel minder moeite met het vinden van leerkrachten en kunnen op kwaliteit selecteren.

Kortom: een Klassewerkplekschool vergroot werkgeluk en werkt aan behoud van leerkrachten. En gelukkige leerkrachten 'blijven zitten' en zorgen dat leerlingen overgaan!

Lees meer via: klassewerkplek.nl 

Klassewerkplek

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren