Nieuws

SAAM&vatting

In een notendop waar de Tuimelaar zich het afgelopen halve jaar mee bezig heeft gehouden. Waar gingen we voor, wat is er bereikt en wat is de filosofie van onze organisatie. Je leest het in de SAAM&vatting van januari t/m mei 2022.

 

Kijk in de bijlage voor het pdf-bestand.

SAAM&vatting

 

Activiteitendag

Volgend schooljaar (2022-2023) hebben we geen verlengde vrijdagen meer. Maar omdat we toch regelmatig op vrijdag een andere activiteit willen blijven aanbieden, mochten de kinderen een andere naam verzinnen. Uiteindelijk heeft de kinderraad uit alle inzendingen de nieuwe naam gekozen: 'Activiteitendag'. 

Deze naam was bedacht door Mila uit groep 3. Ze is vanmorgen verrast met een leuk prijsje dat door de kinderraad uitgereikt werd.

Activiteitendag

 

Dankjewel!

Het zal je maar gebeuren als schoolteam. Tussen de bedrijven van de studiedag plots aangenaam verrast worden door twee sympathieke ouders met hun evenzo aardige kinderen die namens de hele populatie van de Tuimelaar een ontroerend 'dankjewel' uitbrengen naar alle 'onderwijsmakers'. Met een mooie zelfontworpen stoffen tas en een zakje lucht om weer op adem te komen. Dank terug van Team Tuimelaar!

 

Thanks

Kunstactie 2022

Ook dit jaar weer een Kunstactie vanuit groep 8. Met de opbrengst organiseren we een gezellige BBQ-avond.

> Link naar onze kunstgalerij.

Caleidoscopen
De Caleidoscopen worden in hoge resolutie geprint in Full Color en ingelijst in een witte of zwarte lijst (23cm x 23cm) met passe-partout. Prijs: 16,-

Kriebelbeesten
Deze worden gerpint in zwart/wit en ingelijst (21cm x 30cm) in witte of zwarte lijst. Prijs: 16,- 

 

Interesse in het aanschaffen van een kunstwerkje van een van onze groep 8 kinderen? Stuur een berichtje naar bartvermeulen@saamscholen.nl onder vermelding van: Kunstactie 2022. 

 

 

Caleidoscoop

 

SAAM&vatting

Wat is er zoals gebeurd in het afgelopen halve jaar? We selecteerden een aantal highlights en bundelden deze in de nieuwe SAAM&vatting. Zie de bijlage onderaan.

 

 

Samenvatting

Kijkje op Tuimelaar

Klik hier voor een 'Kijkje op de Tuimelaar' via Youtube. Dit filmpje geeft een korte impressie van onze organisatie. Wat beweegt onze mensen, waar houden de kinderen zich mee bezig? Waarom kiezen ouders voor onze school? Maar vooral: even sfeer proeven binnen de muren van ons gebouw. Deel deze film gerust met geïnteresseerden.

 

 

Promo-Tuimelaar

 

Partnerschap Fontys

De Tuimelaar heeft een partnerschap met Fontys rondom het opleiden van aankomende leraren, het “Partnerschap Opleiden in de School” of “POS”. Naast dat studenten op de PABO de opleiding volgen is het werkveld een belangrijke partner voor de studenten om zich te ontwikkelen tot startbekwame leraren. Enkele scholen binnen SAAM maken deel uit van dat partnerschap in de vorm van het keurmerk Opleiden in de School. Zodoende biedt SAAM studenten de kans om kennis te maken met een rijk palet aan onderwijsconcepten. Deze studenten worden begeleid door de leraren van SAAM*, bovenschoolse basisschoolcoaches en docenten van de PABO. Doordat studenten vanuit een reflecterende en vragende houding het onderwijs beschouwen en nieuwe inzichten overbrengen in de SAAM* scholen, draagt Opleiden in de School binnen SAAM* bij aan innovatie en vernieuwing.


Fontys-Logo

Peutermiddag

Vrijdag 19 Maart. Peutermiddag. Voor alle bijna 3 tot 4 jarigen met hun ouders die kennis willen maken met onze school en de kleutergroepen. Coronaproof uiteraard. Aanmelden kan via: mariasoedamah@saamscholen.nl

Zie bijlagen voor de flyer. 

PS. Zijn jouw kinderen al peuter/kleuter-af of inmiddels zelfs uitgevlogen? Stuur dit bericht gerust door naar mensen die wel mogelijk interesse hebben. We zijn je dankbaar!

 

 

Peutermiddag

 

5 maartLees verder
SAAM&vatting

In een notendop waar de Tuimelaar zich het afgelopen halve jaar mee bezig heeft gehouden. Waar gingen we voor, wat is er bereikt en wat is de filosofie van onze organisatie. Je leest het in de SAAM&vatting van juni t/m december 2020.

 

 

SAAM&vatting

 

29 januariLees verder
Mindmaps Goconqr

Hoe mooi kan het zijn aan de hand van een artikel uit NRC Next Question 'Is liegen aangeleerd gedrag' leerlingen uit groep 8 om een eigen mindmap te vragen. Tuurlijk, we weten dat mindmappen op papier meer past bij hoe je brein werkt. Maar eerlijk is eerlijk, het is ook erg fijn om af en toe afstand te nemen van de tekst. Eens kritisch te kijken naar je mindmap, hier en daar weer digitaal te wijzigen om vervolgens een logisch geheel te krijgen. En dan ... printen maar!

Mindmappen met Goconqr.com werkt erg intuïtief. Klik hier voor het resultaat van Lisa en Benthe, twee leerlingen uit groep 8. Je kunt de mindmap afspelen en ook op de grijze notities klikken voor achtergrondinfo.

Mindmappen op deze manier, laat kinderen grip krijgen op tekst. Hierdoor ontwikkelen ze vaardigheden die nu en in de toekomst handig kunnen zijn. En de teksten halen we lang niet altijd uit methoden. Er zijn ontelbare interessante bronnen!

 

 

Liegen-Mindmap


 

1 decemberLees verder
Podcast Lockdown

Wat hebben we als stichting (SAAM) en als school (OBS De Tuimelaar) kunnen leren van de lockdown met betrekking tot ons onderwijs? Heeft het 'lesgeven op afstand' ondanks alle leed en ellende ook iets opgeleverd? Ontstonden er nieuwe inzichten en kunnen we al voorzichtig conclusies trekken? En .. hoe nu vooral verder? 

Stichting Nivoz (o.a. een denktank en inspirator voor onderwijs) bezocht onze school en sprak met Edith van Montfort (bestuurder SAAM) en Bart Vermeulen (leerkracht OBS De Tuimelaar). Het gesprek is te horen in aflevering 28 van de Nivoz Podcast. Klik hier voor de aflevering. Klik hier voor het artikel op de webpage van Nivoz.

Klik hier voor de podcast wanneer bovenstaande links niet goed functioneren.

 

 

Lockdown

 

 

7 oktoberLees verder
Studiedag 11 september

Tijdens de studiedag van 11 september maakte het Team van de Tuimelaar kennis met de theorie van Spiral Dynamics. Geen enkele zuivere theroie is heilig, maar deze visie gaf ons wel een aardige blik op de interactie met leerlingen en met 'de ander' in het algemeen. Volop aandacht voor de manier van kijken naar (leer)behoeften van leerlingen in de dagelijkse praktijk. En ... uiteindelijk de concrete vertaling van de theorieën naar aanbod in de klas in de vorm van een dagtaak/weektaak. Hierbij centraal het 'eigenaarschap' van de leerlingen. Dat verdient uiteraard een specifiekere invulling (Wat verstaan we dan onder eigenaarschap? Wat zet je dan in zo'n taak? Moet het wel weektaak gaan heten?) waar we als school nog flink mee aan de slag gaan. We houden iedereen op de hoogte ...

Meer weten over Spiral Dynamics? Klik hier.

 


Spiral-Dynamics

12 septemberLees verder
Een frisse start!

De Tuimelaar heeft een aardige opfrisbeurt gekregen. Niet alleen de leerkrachten startten vandaag goed uitgerust hun eerste activiteiten op ... ook de metamorfose van het interieur is de kinderen vast niet ontgaan. Hieronder enkele impressies vlak voor de start.


Frisse-Start

24 augustusLees verder
Padlet Camp Classic 2020

Volg ons via Padlet tijdens onze kampweek. Een tijdlijn met al onze hoogtepunten met foto, film en video. Zo kan het thuisfront ons op een mooie manier blijven volgen.

Hier de link:

https://padlet.com/bartvermeulen/gso25duidsd6e47u

 

 

Camp-Classic-Padlet

De Diamantroof

De Diamantroof is een hoorspel in 21 delen naar de gelijknamige musical. Uitgevoerd door groep 8. Alle 21 delen beluister je hier via Soundcloud. Lekker voor op de achterbank tijdens je vakantiereis!Radio-Diamond


Dit jaar dus stemacteurs, hier en daar herschrijven (want visuele grappen zie je niet in een hoorspel) en vooral veel monteren. Het bleek in Coronatijd een leuke en handige oplossing. Wist je dat sommige kinderen nu soms samen in een aflevering acteren terwijl ze op aparte momenten hebben ingesproken?

Kunstverkoop van start

Ook dit jaar wordt een selectie van tekenwerk uit groep 8 gedeeld. De werken zijn ingelijst te bestellen. De opbrengst is voor extra uitstapjes tijdens ons schoolkamp. 

 

Caleidoscoop-010

SAAM&vatting

Wat hebben we gedaan en bereikt in de tweede helft van dit schooljaar? We maakten een beknopt overzicht. Bekijk de SAAMvatting van de periode januari t/m mei 2020 van De Tuimelaar.SAAMvatting-Januari-Mei-2020


Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren